MATERIAAL EN CARE

Voor ieder product geldt: verzorg het met liefde en je kunt er langer plezier van hebben.

Onze sieraden zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierbij geven wij je meer informatie over de materialen en hoe je het zo lang mogelijk mooi houdt.

Stainless steel
De meeste sluitingen van onze sieraden zijn gemaakt van stainless steel, dat geldt voor zowel de gouden als zilveren sluitingen. Alle stainless steel sluitingen zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het voordeel van roestvrij staal is dat het, bij zorgvuldig gebruik, langdurig zijn kleur behoud. Let extra goed op met chloor, want chloor tast de beschermlaag van het stainless steel aan. 

Glaskralen / rocailles
De glaskralen, ook wel rocailles genoemd, die we gebruiken voor onze sieraden zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze kunnen tegen een stootje en transpiratie, maar om verkleuring te voorkomen raden we aan om er niet mee te douchen of te zwemmen. De goud- en zilverkleurige kralen bevatten een laag met gouden/zilveren plating. Na verloop van tijd kan de plating slijten en wordt de heldere glaskraal onder de laag zichtbaar. Dit proces wordt versnelt bij aanraking met water en contact met crèmes en parfum.

Sterling zilver en gold plated sterling zilver
Al onze oorbellen hebben dezelfde basis. De basis is 925 sterling zilver, de beste kwaliteit voor zilveren sieraden. Gold plating is een laagje goud dat is aangebracht over een 925 sterling zilveren basis. We werken met een 18-karaats gold plating. Zowel sterling zilver als gold plated sieraden kunnen na lange tijd dragen van kleur vervagen. Hoe snel dit gebeurt en in welke mate dat is, is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Aanraking met water, vocht, parfum en crèmes kan leiden tot verkleuring. 
  • Langdurige blootstelling aan zuurstof en zonlicht kan leiden tot oxidatie, wat er uiteindelijk voor zorgt dat sieraden dof of zwart kunnen worden. 
  • De zuurtegraad van de huid, die per persoon verschilt, kan het materiaal aantasten waardoor sieraden verkleuren. 


TAKE CARE TIPS

Met deze tips blijven je sieraden zo lang mogelijk mooi:

  • Niet douchen, zwemmen, sporten en slapen met sieraden
  • Contact met crèmes, parfum en andere cosmetica vermijden
  • Bewaar je sieraden in een doosje, zodat ze niet beïnvloed kunnen worden door zuurstof

Bekijk onze garantievoorwaarden.