MATERIAAL EN CARE

Voor ieder product geldt: verzorg het met liefde en je kunt er langer plezier van hebben!

De sieraden van Le Veer zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierbij geven wij je meer informatie over het materiaal en hoe je het zo lang mogelijk mooi houdt.

Roestvrij staal

De meeste sluitingen van onze sieraden zijn gemaakt van roestvrij staal, zowel de gouden als zilveren sluitingen. Alle roestvrij stalen sluitingen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De voordelen van roestvrij staal zijn: het oxideert niet, het verkleurt niet en het is duurzaam materiaal. Pas wel op dat je sieraden niet in contact komen met chloor, daar kunnen ze namelijk niet tegen.

Glaskralen/rocailles

De kralen die we gebruiken voor onze sieraden zijn van de beste kwaliteit glaskralen. Ze kunnen tegen een stootje en transpiratie, maar om verkleuring te voorkomen raden we aan om er niet mee te gaan douchen en zwemmen. De goud- en zilverkleurige kralen bevatten een laag met gouden/zilveren plating. Na verloop van tijd kan de plating slijten en wordt de heldere glaskraal onder de laag zichtbaar. Dit proces wordt versnelt bij aanraking met water en contact met crèmes en parfum.

Brass + 18K goud plating of Rhodium plating (zilver)

Sommige van onze bedels zijn gemaakt van brass met een laag van 18K goud of Rhodium bij zilver. Zorg dat je hier voorzichtig mee omgaat om verkleuring te voorkomen en verzorg je sieraden goed.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je sieraden raden de volgende punten in acht te nemen:

  • Niet douchen, zwemmen, sporten en slapen met sieraden
  • Contact met crèmes, parfum en andere cosmetica vermijden
  • Bewaar je sieraden in een doosje, zodat ze niet beïnvloed kunnen worden door zuurstof

Le Veer hanteert een garantietermijn van 2 maanden op alle sieraden.